Normativa en contractes de lloguer

Normativa en contratos de alquiler

Sabíeu QUE AL MARÇ DEL 2019 ES VA MODIFICAR LA NORMATIVA DE CONTRACTES DE LLOGUER, AQUÍ US DEIXO ELS PRINCIPALS CANVIS:
 


Després de la publicació en el BOE del Reial decret llei 7/2019, d'1 de març, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer entrant en vigor el dia 6 de març, aquestes són les novetats introduïdes:

- Com ja va ocórrer amb el Decret anterior, que va ser derogat, s'amplia el termini de la pròrroga obligatòria.  Aquesta passarà de tres a cinc anys quan l'arrendador sigui persona física i de tres a set anys quan l'arrendador sigui persona jurídica.  Finalitzada la pròrroga si cap de les parts comunica a l'altra la seva intenció de no continuar amb el contracte es prorrogarà necessàriament per tres anys més.
- La fiança legal continuarà sent d'una mensualitat de renda. Com a garantia addicional, l'arrendador podrà sol·licitar un màxim de dues mensualitats per a aquells contractes amb una durada de cinc anys en cas de persona física, set, si es tracta de persona jurídica. Per a contractes d'arrendament amb una durada inicial superior a cinc anys  no existeix límits a l'hora de sol·licitar fiança addicional.
- De voltes amb els honoraris d'agència, si l'arrendador és persona jurídica haurà d'assumir els honoraris reportats per l'agència immobiliària.
Se suprimeix l'obligació de liquidar l'Impost de Transmissions Patrimonials sempre que l'habitatge es destini a ús estable i permanent.
- D'altra banda, com a novetats introduïdes en aquest nou Decret en relació a l'anterior, en el cas que es produeixi la venda de l'habitatge arrendat, el nou titular de l'habitatge haurà de respectar el contracte d'arrendament, es trobi aquest inscrit en el Registre de la Propietat o no. Anteriorment, el nou propietari, si el contracte no es trobava inscrit en el Registre de la Propietat tenia la facultat de resoldre el contracte.
- El termini de preavís s'àmplia quan les parts a la finalització del contracte o les seves pròrrogues no vulguin continuar amb el contracte, així l'arrendador haurà de notificar a l'inquilí amb almenys quatre mesos d'antelació la seva intenció de no continuar amb el contracte d'arrendament, reduint-se el termini de notificació a dos mesos  d'antelació per a l'arrendatari.
- L'arrendador podrà recuperar l'habitatge arrendat per necessitat tal com  es venia aplicant fins ara però sempre que aparegui prèviament en el contracte. En cas que no es faci cap esment en relació amb l'article 9.3 de la LAU, el propietari no podrà al·legar aquesta causa. Una vegada transcorregut el primer any de durada del contracte i sempre que l'arrendador sigui persona física, no procedirà la pròrroga obligatòria del contracte quan, al temps de la seva celebració, s'hagués fet constar en aquest, de manera expressa, la necessitat per a l'arrendador d'ocupar l'habitatge arrendat abans del transcurs de cinc anys per a destinar-la a habitatge permanent per a si o els seus familiars en primer grau de consanguinitat o per adopció o per al seu cònjuge en els supòsits de sentència ferma de separació, divorci o nul·litat matrimonial.
- El Decret no té caràcter retroactiu pel que no serà aplicable als contractes subscrits amb anterioritat a la seva entrada en vigor.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat