Contractes de lloguer de temporada

Contratos de alquiler de temporada

COM FUNCIONA EL CONTRACTE D'ARRENDAMENT DE TEMPORADA

Aquest model de contracte d'arrendament de temporada es caracteritza perquè l'inquilí gaudeix de l'habitatge durant un període determinat de l'any.  En cap cas l'habitatge té caràcter d'habitual. Està regulat per la Llei d'Arrendaments Urbans 29/1994, en el seu art. 3, apt. 2, però aquí la seva qualificació serà de “ús diferent al d'habitatge”, la regulació del qual contempla el Títol III.

El gran avantatge respecte al d'habitatge és que es regeix per la voluntat de les parts, d'aquí ve que la durada és la que s'estableixi en el contracte, sense que existeixi un termini mínim. Això sí sempre ha d'existir la causa i justificar-la, és el cas de l'arrendament d'un habitatge per temporada escolar, estiu o trasllat laboral, en el qual no s'ofereixen serveis complementaris d'hostaleria com a recepció, neteja. etc., ni es troba canalitzat en plataformes turístiques de lloguer. Precisament, si es donessin aquests requisits, estaríem davant un apartament turístic, la regulació del qual depèn de cada Comunitat Autònoma i no de la LAU.

És un model de contracte per a llogar l'habitatge exclusivament com a allotjament temporal i, per tant, es deixa constància que l'immoble no pot constituir l'habitatge habitual ni permanent de l'inquilí ni de cap dels seus ocupants, sinó que l'arrendament serà temporal per diversos motius: turístics, laborals, acadèmics, etc.
Quant a la durada del contracte, ha de quedar constància de la data de la seva entrada en vigor i també de la terminació del contracte. Una vegada transcorregut el termini, el contracte quedarà automàticament resolt sense necessitat d'avís ni requeriment previ.

En aquest tipus de contractes també cal incloure una garantia de pagament, en concret una fiança arrendatícia equivalent a dos períodes de renda en concepte de fiança legal, segons el que s'estableix en l'article 36 de la LAU. El Propietari haurà de dipositar la fiança en l'organisme o oficina pública corresponent a la Comunitat Autònoma en la qual es troba l'Immoble. L'import de la fiança servirà per a cobrir desperfectes o danys en l'habitatge, així com garantir el compliment de les obligacions que assumeix l'inquilí.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat