Així són els habitatges que compren els espanyols en l'era del Covid

Así son las viviendas que compran los españoles en la era del Covid

La pandèmia ho ha alterat tot: l'activitat econòmica, la interacció social, els patrons de consum i la manera de vida. 

Una nova normalitat forçada pel Covid a la qual no ha estat aliè el mercat immobiliari, on s'han disparat les compres d'habitatges unifamiliars en detriment dels pisos en les urbs. I és que l'experiència amarga dels confinaments ha fet que els ciutadans decideixin fugir cada vegada en major número de les aglomeracions a la recerca d'habitatges més amplis i amb espais oberts; això és, amb "terrasses i jardins". Així ho recull l'estadística del Col·legi de Registradors publicada ahir, que mostra que de les 113.799 compravendes registrades en el quart trimestre de 2020, el 22,5% (més de 25.600) van ser habitatges unifamiliars, "un nou màxim històric" i un salt de 2,1 punts en tot just un trimestre que ha fet caure el pes de les vendes de pisos fins al 77,48%, el nivell més baix de la sèrie històrica.
Aquestes dades evidencien l'èxode emprès pels ciutadans davant l'assot del coronavirus i corroboren, segons els Registradors, "la tendència detectada de cerca d'habitatge en nuclis poblacionals amb menor densitat". I és que en la nova normalitat immobiliària perden les urbs i guanyen les perifèries.
Aquest desplaçament de la demanda cap a cases més espaioses i amb menor densitat (i proximitat) de veïns és un fenomen generalitzat en el territori nacional. De fet, en el quart trimestre, els habitatges unifamiliars van elevar el seu pes relatiu en les compravendes en pràcticament totes les CCAA.
L'aclaparament d'afrontar les quarantenes en uns pocs metres quadrats i la generalització del teletreball han portat a la demanda a buscar habitatges més grans. El resultat és un augment de la superfície mitjana dels immobles fins als 102,13 metres quadrats, un 0,88% més que en el trimestre anterior i un nou rècord històric. Encara que en l'acumulat de l'any les compravendes van caure un 16,6%, fins a les 419.898 operacions, el mercat es va recuperar en l'últim tram de 2020, amb 113.799 compravendes, una alça trimestral del 11,35%, encara que un 3,06% per
ESTADÍSTICA DELS REGISTRADORS/
La demanda es desplaça dels pisos cap als habitatges unifamiliars, que en el quart trimestre de 2020 van representar el 22,5% del total de compravendes d'habitatges,  la taxa més alta de la seva història.
 
EXN 16-02-21 /Expansion Ed.Nacional/ Copyright Recol·lectes Grup de Comunicacion S.A. Tots els drets reservats - Distribuït per MyNews
 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat